Önismereti

Csoportfoglalkozás

A csoport ereje felgyorsítja a változást

A csoportos foglalkozások segítségével a gyermekek/felnőttek együtt fejlődnek, és szabadulnak meg azoktól a problémáktól, amik gondot okoznak nekik. Felismerik azt, hogy mások is hasonló nehézségekkel küzdenek. Ez sokat segít nekik abban, hogy fel tudják dolgozni azokat a terheket, amikkel szembe kell nézniük. Ezen kívül megtanulnak egymásra figyelni és motiválják, inspirálják egymást. A támogató légkör, a beszélgetések, a játékok, eszközök, módszerek és problémamegoldó technikák együtt teszik hatékonnyá ezeket az alkalmakat.

 

Kiknek tartok csoportfoglalkozásokat?

  • Felnőtteknek
  • Általános iskolásoknak
  • Középiskolásoknak

Önbizalom növelés, önelfogadás, önismeret felnőtteknek:

A foglalkozásokon több módszerrel, eszközzel dolgozom, amelyek felszínre hoznak mély tartalmakat. A célom az, hogy a csoporttagok merjenek szembenézni ÖnMagukkal. Merjék meglátni azt, hogy kik is ők valójában.

Általános iskolásoknak :

A csoportok létszáma 5-10 fő. A csoportok összeválogatása tudatosan történik. Figyelembe veszem az egyéni érdekeket, életkori sajátosságokat, a problémákat, témaköröket.

A foglalkozásokon a gyermekek különböző módszerek segítségével kerülnek közelebb saját magukhoz és egymáshoz. A foglalkozások témák köré csoportosulnak, amit mindig a csoport összetétele határoz meg. A játékok, módszerek sokszínűségével olyan nehéz témákon segítem át őket, mint pl. iskolai kudarcok, válás stb…

A feladatokon keresztül megismerjük magunkat, megtanulunk hinni és bízni önmagunkban. Felfedezzük a bennünk rejlő értékeket. Célom az önelfogadás, önbizalom elérése a csoport minden tagjánál és boldog gyermekek továbbengedése.

Önbizalom növelés, önelfogadás önismeret középiskolásoknak:

Önmagunkkal szembenézni, megismerni azt, hogy kik vagyunk, az az igazi kihívás. Ebben nyújtok segítséget neked, ha eljössz.

Azoknak ajánlom, akiknek problémájuk van az önbizalmukkal, vagy nem tudják elfogadni magukat, saját adottságaikat.

Az életkori sajátosságokhoz igazodva tartok játékos beszélgetős önismereti csoportfoglalkozásokat. A feladatokon keresztül megismerjük magunkat, megtanulunk hinni és bízni önmagunkban. Felfedezzük a bennünk rejlő értékeket. Célunk az önelfogadás és a biztos önértékelés.

Miben tud segíteni egy csoportfoglalkozás?

  • Konfliktuskezelés
  • Önismeret
  • Személyiségfejlesztés
  • Kreativitás
  • Tanulásmódszertan

A csoportok minimum 5 jelentkező esetén indulnak. Az események menüpontban találhatóak a foglalkozások időpontjai, illetve részletes tájékoztatói. Emailben lehet jelentkezni egynapos és több alkalmas csoporttréningekre.